Resultaat

Samenwerking met Werkhouding + levert u veel op:

  • Daling van het ziekteverzuim en de ziektekosten;
  • Werknemers die hun eigen verantwoordelijkheid nemen;
  • Energieke werknemers en hogere productiviteit;
  • Open communicatie;
  • Een goed imago: u zorgt voor uw werknemers.

 

werkhoudingplus logo doomijn    In het verleden hebben wij al eerder naar tevredenheid samengewerkt met Werkhouding+. Ik hoefde daarom niet lang na te denken wie onze tiltraining zou gaan verzorgen. Irma komt haar afspraken na, is zorgvuldig en bereid zich goed voor. Tijdens de training is ze goed in staat om aan te sluiten bij de leerbehoefte van de deelnemers. De werkplek bezoeken hebben veel praktische tips en eye openers opgeleverd. De evaluatie van de training heeft Irma professioneel teruggekoppeld. Kortom, een volgende keer weten we Werkhouding+ weer te vinden.

Nelyandra Schiphorst, HRD adviseur Doomijn

Enige tijd geleden heb ik bij Irma Jansen van Werkhouding+  het programma ‘Gezond werken gevolgd. Ik heb dit als zeer prettig ervaren en heb nu minder last van mijn rug door de tips die Irma mij gegeven heeft en die ik in het werk kan toepassen. Collega's die rugklachten van het werk in de kinderopvang hebben kan ik deze cursus zeker aanbevelen.

Miranda van Blokland, Medewerker Doomijn

 werkhoudingplus Icarekl“Irma Jansen van Werkhouding+ heeft tijdens het herstel van mijn klachten professioneel meegedacht aan verbeteringen en oplossingen die ik tijdens mijn werk kan toepassen. Dit om ook in de toekomst klachten te voorkomen. Het gaf mij goede inzichten van waaruit ik met mijn werkgever in gesprek kon. Ze is helder in haar adviezen en heeft een vriendelijke en warme manier van benaderen. Regelmatig nam ze contact met mij op om te kijken hoe het verloop ging. Bedankt hiervoor!”

Medewerker Icare     

werkhoudingplus logo IjsselheemSamenwerken met Irma en Heidi is “Even tijd voor de medewerker zelf”.

Op een positieve manier krijgen ze tools aangereikt waarmee ze aan het werk kunnen om draagkracht en draaglast in balans te houden. Leren luisteren naar je lijf.

Van alle deelnemers een positieve en enthousiaste feedback.

Chris van der Molen Arbo- en preventieadviseur

Tablet nek?

Voorkomen is beter dan genezen. Helaas belanden steeds meer mensen bij een therapeut met een tablet-nek of een ipad-arm. Dit lijken misschien grappige termen, maar dat zijn ze zeker niet. Pijnlijke nekspieren, schouder- en rugklachten: het kan allemaal veroorzaakt worden door het gebruik van jouw geliefde smartphone, iPad of tablet.

Wist je eigenlijk dat je hoofd gemiddeld 5 kilo weegt? Bij een gebogen nek van 45 graden is de druk op de nekwervels echter al snel gelijk aan 22 kilo. Uit onderzoek van het Zorgkompas blijkt dat al 40 procent van de jongeren last heeft van rug of nekklachten. Dat komt omdat we continu voorovergebogen op onze smartphone of tablet kijken. Hierdoor lopen we meer kans op chronische klachten, een hernia of zelfs een kromme rug. Maar hoe gebruik je dan je smartphone of tablet het best?

1. Neem een actieve houding aan
Als je staat kun je het beste met je handen je smartphone omhoog brengen ter hoogte van je gezicht, zodat je in een rechte lijn naar je beeldscherm kunt kijken. Laat je schouders hangen en buig niet voorover. Wanneer je armen, schouders of nek vermoeid aan beginnen te voelen is dit een seintje van je lichaam en kun je even een korte pauze inlassen. Al zet je tussendoor een kopje koffie, het even onderbreken kan al verschil maken.

2. Tablet? Gebruik een standaard!
Als je gebruik maakt van een tablet herken je het wel: je zit met je tablet in je handen en je hoofd voorover gebogen. Daarom kun je beter een standaard gebruiken en je tablet op tafel neerzetten, zodat je er in een rechte lijn en op ooghoogte naar kunt kijken. Typen gaat op deze manier ook het best met een los toetsenbord.

3. Las op tijd pauzes in
Vooral als we aan het werk zijn op onze smartphone of tablet verliezen we vaak de tijd uit het oog. Toch is het heel belangrijk om af en toe een korte pauze in te lassen. Met speciale software of apps kun je beter op je houding letten en bijvoorbeeld elk half uur een reminder instellen die je eraan herinnert om even een korte break in te lassen. Hierdoor loop je minder kans op nek-en rugklachten tijdens je werk en let je beter op jouw werkhouding.

4. Kwaliteit van de apparatuur
Een handige regel om te onthouden is: hoe kleiner het apparaat, hoe groter de kans op lichamelijke klachten. Om goed te kunnen zien op je smartphone, moet je het apparaat dichter voor je gezicht houden dan wanneer je een tablet gebruikt. De realiteit is echter vaak dat men juist krommer gaat zitten om beter te kunnen zien op de smartphone. Ook moet je rekening houden met het contrast op je tablet of smartphone: hoe hoger het contrast, hoe minder je jezelf hoeft in te spannen.

5. Toch klachten? Trek aan de bel
Chronische klachten voorkomen is beter dan genezen. Als je al klachten hebt door veelvuldig gebruik van je smartphone, tablet of ipad in een verkeerde houding, blijf dan niet te lang met de klachten lopen. Vraag een werkplekonderzoek aan voor persoonlijke adviezen ten aanzien van werkhouding en evt. een aanpassing van de werkplek. Bron: PERSBERICHTEN.NU

 

 

 

links